naar de hoofdpagina boeken van Hans Melissen nieuws curriculum links contact

Iedereen Rijk!

 • Iedereen Rijk!

 • Dit mysterie van een mega jackpot leest als een film
 • Auteur: Hans Melissen

Iedereen Rijk! gaat over een klein, verarmd en langzaam leeglopend dorp, waar de allerhoogste jackpot ooit valt. De prijs van 88 miljoen wordt echter niet opgehaald. De vraag wie de gelukkige is en waarom deze persoon het lottobriefje niet inlevert, zorgt vanzelfsprekend voor veel beroering in de kleine gemeenschap. Als zich dan ook nog een magisch wonder in het dorp voordoet, kan spektakel niet uitblijven en krijgen de gebeurtenissen wereldwijde gevolgen.
Iedereen Rijk! is een bijzonder boek, geschreven in de vorm van een scenario: de film ontrolt zich voor het oog van de lezer.

Op de website bij het boek Iedereen Rijk! kunt u o.a. de sfeer van het verhaal proeven aan de hand van de foto-impressie.


Bestel Iedereen Rijk! Online | Of Bestellen via deze site

Syrah logo

Reisgids voor levensgenieters

 • Reisgids voor levensgenieters

 • voor liefhebbers van het goede leven
 • Rik Felderhof & Hans Melissen

De ANWB Reisgids voor levensgenieters is een complete reisgids voor liefhebbers van het goede leven met een passie voor Frankrijk. Het persoonlijke reisverslag van vrienden Rik Felderhof en Hans Melissen neemt de lezer mee op een trip down memory lane van Maastricht tot St-Tropez.

Naast de persoonlijke verhalen staat de gids boordevol praktische tips over bezienswaardigheden, hotels en restaurants onderweg. De reisgids is geïllustreerd met prachtige beelden van de streken en steden onderweg, persoonlijke kiekjes uit het archief en praktische stadskaartjes. De gids (312 pagina's, full colour) is met ledenkorting verkrijgbaar via de ANWB-webwinkel.

The making of..... De Reisgids voor levensgenieters

Hans Melissen en Rik Felderhof hielden een video-dagboek bij van hun reis van Maastricht naar St-Tropez. Op YouTube kunt u alle elf delen van dit vlog bekijken.

Syrah logo

Met liefde geschonken

 • de mooiste wijnen op het juiste moment
 • Thérèse Boer & Hans Melissen
 • Illustraties: Peter van Straaten
 • Met liefde Geschonken

Een boek met handige en vrolijke tips over wat voor drank te schenken op welk moment. Wat schenken we met Pasen, Kerst, Nieuwjaar of Rokjesdag? Wat bij een haringparty of de opening van Het Aspergeseizoen?
Tips en persoonlijke anekdotes van zowel Thérèse Boer, die met haar man Jonnie De Librije*** tot hoogst genoteerde, Nederlandse restaurant op de wereldlijsten heeft bezorgd, als verhalen van Hans Melissen, die met zijn boeken als Château Poeha, Vloeibare Liefde en De Wijngek een vaste schare fans heeft opgebouwd, waardoor hij al bijna meer dan een half miljoen boeken heeft verkocht.

Het boek is rijk geïllustreerd met o.a. tekeningen van Peter van Straaten:

 • Met Liefde Geschonken Illustratie Peter Van Straaten

Met Liefde geschonken is het cadeau dat iedereen kan schenken!

Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Syrah
Er zijn twee versies: De hardcover ISBN : 978-90-77700-02-0 winkelprijs: 19.95
De softcover ISBN: 978-90-77700-24-2 winkelprijs: 14,95
Bestellen

Ook heel geschikt als decembergeschenk, als relatiegeschenk, cadeau voor in het kerstpakket
Syrah logo

Culibaby

 • voor jonge ouders met culinaire ambities

 • Culibaby

Nederlands grootste chefs hebben hun sterren ingezet om schitterende gerechten te bedenken voor ouders die wel eens iets anders willen dan een potje opendraaien.
Samenstelling Hans Melissen
Fotografie Kaj ter Borgh
Meer lezen in de Blogs op Culibaby.nl | Bestellen

Ook heel geschikt als decembergeschenk, als relatiegeschenk, cadeau voor in het kerstpakket
Syrah logo

 

Sinds 1 september 2012 in de winkel: Hoe Muis de wereld schiep

 • Muis
 • Spraakmakend, sprankelend sprookje.... hoe de schepping is ontstaan door een ...muis.

Een verhaal voor alle leeftijden van Hans Melissen met prachtige illustraties van Amber Bos. Vanaf zaterdag 1 september is het boek te verkrijgen op de Manuscripta in Amsterdam. Na die datum verkrijgbaar in de boekwinkel en ook hier online bestelbaar.

Nawoord van de schrijver:

Het verhaal dat een arts van het AMC mij enige jaren geleden vertelde, staat aan de basis van ‘Hoe Muis de wereld schiep’.

Onder het immense ziekenhuis in amsterdam bevindt zich een gigantisch keldercomplex, geschikt om in tijden van oorlog als ondergronds hospitaal dienst te doen.

In een van de betonnen ruimtes, die jarenlang volledig afgesloten was geweest, trof men bij opening een muis aan. Niemand begreep hoe dit diertje in de hermetisch afgesloten ruimte, diep onder de grond, terecht was gekomen en had kunnen overleven. De arts die het mij vertelde stond voor een groot raadsel.

Toen ik het verhaal hoorde, liep ik al enige tijd rond met het idee kinderen een po’tische verklaring te geven voor het ontstaan van het universum: hoe uit het niets iets kon ontstaan. Nu had ik de sleutel: alle bestaan zou kunnen voortkomen uit een muis die uit het niets kwam.

Menigmaal heb ik een poging ondernomen het verhaal op papier te krijgen, maar steeds ontbrak de rust om Muis en zijn gedachten op waardige wijze neer te pennen.

Tot ik enige tijd geleden in een sprookjesachtige tuin aan de golf van napels een tafeltje zag staan, in de schaduw van een palm en een moerbeiboom. Een wit stoeltje er uitnodigend naast. Ik pakte pen en papier en begon te schrijven en kon niet meer stoppen.

© Hans Melissen, Sorrento 2010 - Hilversum 2012

Meer over dit boek leest u op Hoe Muis de wereld schiep | Bestellen à € 19,95,–

Syrah logo

De Wijngek: nieuwe wijnverhalenbundel van Hans Melissen

Reacties op De Wijngek:

Reactie van een lezer, die ook anoniem voorkomt in één van de verhalen:

….. Ik heb "De Wijngek" nu voor me liggen – bedankt voor de toezending – met die heerlijke foto van jou, op de rug gezien, baggerend door een wijngaard in een Frans dorpje met een stompe kerktoren, in je rechterhand een tas met wijnflessen, in je linkerhand je laptop, artistiek lang, grijzend haar, een dwarsstreep op je rug: Hans in zijn element! De wijngek ten voeten uit! Een allesomvattende, knap geconstrueerde foto, schijnbaar terloops geschoten, maar een heel verhaal op zich! Zo zitten ook je stukjes in elkaar. Je schetst in een paar trekken een aparte situatie, een bijzonder type, een gek voorval of een quasi diepzinnige discussie en daar tussen door vlecht je met een achteloos gebaar een karakteristiek van een bijzondere wijn, die je eigenlijk onder de aandacht wil brengen. Ik herken meteen de scenarioschrijver, die toesluipt naar een plot, de regisseur die de contrasten tegen elkaar opzet, de tegenstellingen op elkaar laat botsen.

Natuurlijk heb ik eerst je verhaal over "onze" Chevalier Montrachet gelezen, waar je zit te filosoferen met je dochter en je zoon. zij, geïnteresseerd, leergierig, benoemend en genietend, helemaal met jou opgaand in de wijn en hij, heerlijk ontnuchterend: "Krijgen we een nieuwe auto?" en dan op de vraag: "Wat ruik je?" "Wijn!" "Wat proef je?" "Gewoon wijn" "Geen kersen, geen brandnetels, geen oude laarzen, geen chocolade of vers gemaaid gras! Gewoon wijn. Dat ga ik later drinken, dat vind ik lekker!" Een plot, dat alles en iedereen monddood maakt! Verrassend knap in elkaar gestoken.

Van de week was mijn dochter met mijn kleinzoon van 16 bij me. We zaten gezellig te praten, tot ik na een uur in de gaten had dat mijn kleinzoon stil in een hoekje was gaan zitten. Ik vroeg hem: "Heb jij niets te vertellen, ik hoor je helemaal niet." "Ik zit "De Wijngek" te lezen, wat een leuke verhalen!" Tussen haakjes: we hebben 's avonds bij Visch aan de Schelde gegeten: zeeuwse oesters en een kreeftje met een Chassagne Montrachet 2002. Heerlijk smullen! Hans, je hebt me weer een paar uurtjes vermaakt met je smakelijke verhalen. Hartelijk dank. Ik neem aan dat je mijn Lafite nog hebt liggen. Mocht je 'm gaan drinken, dan verwacht ik een leuk plotverhaal eromheen in je volgende bundel. Deal?

Enige reacties op Facebook:

• Hans, heb genoten van jouw boek. Het is echt een aanrader!

• Gisteren gelezen, mooi man!
En de Wijngek ook al gelezen, nog mooier man!
Meer dan gegniffeld :-)

• Ik heb al hartelijk moeten lachen. Top weer!

Prachtig commentaar op website van Hubrecht Duijker over DE WIJNGEK:

Hubrecht Duijker
Behalve een kookgek, Joop Braakhekke, heeft Nederland nu ook een wijngek, Hans Melissen (die overigens ook een verwoede amateurchef is). Hans schreef en publiceerde namelijk een verhalenboek getiteld De wijngek. Waarin hij veertien min of meer waar gebeurde wijnvertellingen heeft gebundeld, gebaseerd op reizen, proeverijen en ontmoetingen. Ze lezen leuk, want Hans heeft een vlotte pen, en ze zijn eigenlijk net zo ontspannend als een goed glas wijn – al dan niet in combinatie daarmee. Bovendien is de uitgave niet te gek geprijsd, namelijk op € 10. Behalve in winkels kun je ‘m kopen (excl. € 2 verzendkosten) via www.dewijngek.nl.

Bron: www.hubrechtduijker.com

De Wijngek in de Telegraaf:


Sinds 1 oktober 2011 in de winkel: De Wijngek

 • “Op naar de 300.000!”

 • De Wijngek, Hans Melissen

Wijn is een excuus om een mooi verhaal te vertellen,” zegt de schrijver van De Wijngek, Hans Melissen

Ook in deze bundel korte verhalen gaat Hans Melissen door in de traditie van zijn debuut Château Poeha, waarin de wijnwereld met een knipoog wordt bekeken. De verhalen zijn vol humor en hilariteit, maar ook met grote liefde voor mens en natuur geschreven.

Dat Melissen’s verhalen aanslaan blijkt wel uit de oplagecijfers van zijn vorige boeken (meer dan 250.000), die het voornamelijk van de mondreclame moeten hebben.

Zijn boeken verschijnen niet alleen in het traditionele boekenkanaal maar in allerlei nichemarkten. Tegenwoordig vanzelfsprekend ook via zijn eigen website www.melissen.tv en de binnenkort actieve site www.dewijngek.nl.
Scenarioschrijver en regisseur Hans Melissen, heeft nu definitief met het film- en televisiewezen gebroken en zich geheel toegelegd op het uitgeven van zijn eigen boeken.

Bestellen à € 10,–

Ook heel geschikt als decembergeschenk, als relatiegeschenk, cadeau voor in het kerstpakket

Sinds november 2010 in de winkel: Het Festijn van Vlees en Wijn

 • Het Festijn van Vlees en Wijn, heerlijk decembergeschenk, past ook in kerstpakket

Een voorproefje uit dit heerlijke boek, Het Festijn van Vlees en Wijn en online recepten uit het boek | Bestellen à € 8,95

Ook heel geschikt als decembergeschenk, als relatiegeschenk, cadeau voor in het kerstpakket

Sinds november 2009 in de winkel: Het Festijn van Kaas en Wijn

 • Het Festijn van Kaas en Wijn, heerlijk decembergeschenk

Het Festijn van Kaas en Wijn

Sinds november 2009: Het Festijn van Kaas en Wijn

Topcuisiniers en kaasspecialisten hebben samen met wijnschrijver en televisiemaker Hans Melissen uitgebreid geproefd om de meest verrassende wijn&kaascombinaties te vinden. Laat u inspireren hetzelfde te doen. Mede dankzij de schitterende fotografie is dit een boek geworden om de vingers bij af te likken.

Heel geschikt als decembergeschenk, voor in het kerstpakket

Met de favoriete combinaties van topchefs en sommeliers, zoals Jonnie & Thérèse Boer, Sergio Herman en andere grote culinaire sterren.

Bestellen

Uit: Het Festijn van Kaas en Wijn Uit: Het Festijn van Kaas en Wijn

Het Festijn van Kaas en Wijn, een boek om van te watertanden!

Heel geschikt als decembergeschenk, voor in het kerstpakket

Voor meer informatie: hans@melissen.tv

Syrah logo

Het feestseizoen nadert

De dagen worden korter, de avonden langer. Tijd voor een exclusieve wijnavond.

Hans Melissen neemt u mee op wijnavontuur onder het motto:
"Maak uw eigen Château Pétrus in crisistijd!"

Laat u meevoeren; vele hoogwaardigheidsbekleders gingen u voor

Contact opnemen

Syrah logo

Hans Melissen op BNR Nieuwsradio 18 november 2008

Beluister HIER het interview.

Syrah logo

Uit de Telegraaf van donderdag 13 november

Fransen kunnen niet koken en hebben geen verstand van wijn, zo luidt de provocerende titel van de nieuwe verhalenbundel van Hans Melissen. De auteur, die jarenlang regisseur was van Villa Felderhof, merkte bijvoorbeeld tijdens een reis met zijn vegetarische geliefde dat Franse koks zich geen raad weten met vleesloze gerechten.

Ook in andere opzichten zijn de Franse koks stil blijven staan in de culinaire evolutie, constateert Melissen, al hebben de Fransen dat zelf natuurlijk nog niet door. Levensgenieter Melissen beschrijft het luchtig en anekdotisch in zijn gastronomische boekje (Uitgeverij Syrah) waarin op bijna elke pagina wordt gegeten en gedronken.

Cees Helder, Hans Melissen

Oud-driesterrenchef Cees Helder (l.) nam het eerste exemplaar van de nieuwe bundel van auteur Hans Melissen in ontvangst.
FOTO: DE TELEGRAAFHoofdpagina | Boeken | Nieuws | Curriculum | Links | Bestellen | Contact

© Hans Melissen 2009 - 2019 - webontwerp: Jolie